top
 
 
l
 handicape kid  senior care  senior care r
     
 

      

 

 

 

Nanny uitwonen

Nanny uitwonen
De uitwonen Nanny’s
Met ingaan van 1 januari 2010 heeft de overheid de eisen voor de uitwonende Nanny’s aangescherpt.  Wij selecteren de Nanny’s aan de hand van de eisen die de wet stelt aan de Nanny’s.
De meeste uitwonen Nanny’s komen wel in aanmerking voor Kinderopvang Toeslag (KOT), omdat ze  in twee  verschillende  familie werken  (Nanny delen met een ander gezin) en voldoen aan de nieuwe eisen van de overheid.  
De kandidaten die wij u presenteren zijn in het bezit van
een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG , kunt u hier downloaden).
Het grote voordeel van Nanny’s is dat zij nog flexibeler inzetbaar zijn, qua uren en taken (licht  en zwaar huishoudelijk werk), dan een Au pair.
Veel ouders kiezen om deze redenen voor deze vorm van opvang. Wij helpen u bij het vinden van de juiste Nanny’s door uw wensen te vergelijken met ons bestand van zorgvuldig geselecteerde Nanny’s.
De opvangtijden kunnen in overleg met de Nanny’s aangepast worden aan uw persoonlijke wensen. U kunt hierbij denken aan enkele uren per dag tot een aantal dagen per week of per maand.
Daarnaast hoeft de Nanny niet bij u in huis te wonen. Ideaal voor families die veel ondersteuning nodig hebben.


WET Kinderopvang Toeslag (KOT)
Om in aanmerking te komen voor Kinderopvang Toeslag (KOT), moet uw oppas of Nanny geregistreerd zijn via een gastouderbureau. Vanaf 2010 is de Wet Kinderopvang Toeslag (KOT) veranderd. De regels zijn strenger en de kwaliteitseisen aan oppas en Nanny zijn hoger geworden.
Hoeveel Kinderopvang Toeslag u ontvangt voor uw oppas/Nanny en wat uiteindelijk uw netto kosten (kosten minus KOT) zijn voor kinderopvang aan huis, is afhankelijk van het aantal kinderen, uw gezinsinkomen en het aantal uren dat wordt opgepast.

Gastouder Registratie
BabsAupairAgency zoekt en screent uw Nanny, maar is geen gastouderbureau. De Nanny is niet in dienst bij BabsAupairAgency. We werken samen met een zeer ervaren gastouderbureau. Indien wij een geschikte Nanny voor uw familie hebben gevonden die voldoet aan de kwaliteitseisen, kunt u uw Nanny registreren bij het gastouderbureau. Zelfs al onze bemiddelingskosten kunt u vergoed krijgen via de Kinderopvang Toeslag (KOT). Voor het aanvragen van KOT voor gekwalificeerde buitenlandse Nanny’s die uitwonend zijn, of die werken in een niet-Nederlandse familie, kunt u terecht bij BG.                                                                                                                        
Oppas, Nanny (uitwonend), Zorgverlener, Domestic werker in dienst, stabiele basis samenwerking
U kunt dit regelen bij een accountants- of administratiekantoor in Nederland. Echter u bent dan zelf werkgever wat veel verplichtingen met zich mee brengt. Wilt u dit liever niet, dan kunt u een payrolling bureau in de arm nemen. BabsAupairAgency werkt samen met B U. Die neemt uw Nederlandse of buitenlandse Nanny in loondienst en regelt uw Kinderopvang Toeslag indien u daar recht op heeft. De kosten voor payrolling en gastouder registratie kunnen ook verrekend worden in de KOT berekening.

Regeling dienstverlening aan huis
Bent u particulier en huurt u iemand (Nanny, Oppas, zorgverlener of domestic weker) in voor dienstverlening aan huis voor maximaal 3 dagen per week? Dan valt de hulp onder de 'regeling dienstverlening aan huis’ . Deze regeling is in 2007 in het leven geroepen om de markt voor persoonlijke dienstverlening te stimuleren. Wanneer uw hulp onder deze regeling valt, is deze voor de Belastingdienst niet in loondienst. De huishoudster (m/v) kan zijn of haar diensten daarom goedkoper aanbieden.
Deze regeling houdt in dat u voor de Belastingdienst geen administratieve lasten hebt. U hoeft niet te laten weten wie er voor u werkt. En u hoeft ook geen loonheffingen in te houden en te betalen. U moet wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het gaat om  huishoudelijke werkzaamheden in en om het huis
  • U bent particulier (u hebt geen bedrijf) en degene die u inhuurt is ook particulier.
  • Degene die u inhuurt, werkt op niet meer dan 3 dagen per week bij u. Het aantal uren dat hij per dag werkt, is niet belangrijk. Werkt hij 1 uur per dag, dan geldt dat dus als 1 gewerkte dag.
De vrijstelling voor de loonheffingen betekent niet dat de dienstverlener geen inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en bijdrage Zvw hoeft te betalen. De dienstverlener moet hiervoor zijn inkomsten zelf aangeven in zijn aangifte inkomstenbelasting

   

 
KLIK OM PROFIELEN VAN DE KANDIDATEN TE BEKIJKEN

kandidaat per direct

           
     
k