top
 
 
l
 handicape kid  senior care  senior care r
     
 

     

 

 

 

Nederlands oppas

Het werven en selecteren van hulp aan huis kost veel tijd en energie. BabsAupairAgency  is ervaren in het screenen van een oppas  en we kunnen u hiermee een hoop zorgen en tijd besparen. De kandidaten die wij u presenteren zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG , kunt u  hier downloaden), een door ons gecheckte relevante referentie, beschikbaarheid en een korte motivatiebrief. Daarnaast vragen wij naar een afgeronde relevante opleiding en naar ervaring met kinderen/verzorging of huishouden. De kandidaat wordt kort geïnterviewd, bij voorkeur bij ons op kantoor of telefonisch.

Alle
kandidaten moeten aan de minimale wettelijke eisen voldoet. BabsAupairAgency  is geen gastouderbureau, maar kan u in contact brengen met een vertrouwde partner.
Een professionele oppas werkt op vaste tijden en bij voorkeur hele dagen. Een oppas is ideaal voor families met kleine kinderen, die nog niet naar school gaan. Heeft u maar een of twee middagen kinderopvang nodig, dan is een oppas, student/moeder of oma een goede oplossing. Zoekt u een oppas die flexibel werkt of vier of vijf dagen een aantal uren per dag, dan adviseren wij u graag een Au pair of Nanny.
BabsAupairAgency  neemt u stap voor stap mee door de procedure. Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt tot het moment dat de kandidaat begint bij uw familie of weer vertrekt. Onderstaande stappen nemen we graag met u door om een geschikte oplossing te bieden voor uw hulp aan huis.

BabsAupairAgency zoekt en screent uw oppas/Nanny, maar is geen gastouderbureau. De oppas of Nanny is niet in dienst bij BabsAupairAgency. We werken samen met een zeer ervaren gastouderbureau. Indien wij een geschikte oppas voor uw familie hebben gevonden die voldoet aan de kwaliteitseisen, kunt u uw oppas bij dit gastouderbureau registreren. Zelfs al onze bemiddelingskosten kunt u vergoed krijgen via de Kinderopvang Toeslag (KOT). Voor het aanvragen van KOT voor gekwalificeerde buitenlandse Nanny’s die uitwonend zijn, of die werken in een niet-Nederlandse familie, kunt u terecht bij BG.

Kwaliteitseisen geregistreerde oppas
De oppas/gastouder moet in het bezit zijn van een EHBO-diploma en een afgeronde pedagogische opleiding hebben genoten (minimaal MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn / SPW-3 en/of 4). Veel oppassen hebben veel ervaring, echter geen diploma. Zij kunnen hun ervaring omzetten in een Ervaringscertificaat (EVC).
Regels geregistreerde oppas

De oppas/gastouder moet goed Nederlands spreken, 18 jaar of ouder zijn en mag niet op het adres van het gezin wonen. De KOT is gekoppeld aan de oppas en de oppas mag maar op één locatie oppassen. Dat betekent dat ook maar één gezin Kinderopvangtoeslag ontvangt. Dus de oppas/gastouder mag niet drie dagen bij de ene familie, en twee dagen bij de andere familie oppassen. In dit geval krijgt maar één gezin KOT. De betaling van de oppas moet verplicht via het gastouderbureau gaan. De maximum vergoeding (KOT) is per 1 januari 2010 omlaag gegaan van 6 naar 5 euro per uur.

Oppas, Nanny (uitwonen), Zorgverlener, Domestic werker in dienst, stabiele basis samenwerking
U kunt dit regelen bij een accountants- of administratiekantoor in Nederland. Echter u bent dan zelf werkgever, wat veel verplichtingen met zich mee brengt. Wilt u dit liever niet, dan kunt u een payrolling bureau in de arm nemen. BabsAupairAgency werkt samen met B. Die neemt uw Nederlandse of buitenlandse Nanny in loondienst en regelt uw Kinderopvang Toeslag indien u daar recht op heeft. De kosten voor payrolling en gastouder registratie kunnen ook verrekend worden in de KOT berekening.

Wet Kinderopvang Toeslag (KOT)

Om in aanmerking te komen voor Kinderopvang Toeslag (KOT) moet uw oppas of Nanny geregistreerd zijn via een gastouderbureau. Vanaf 2010 is de Wet Kinderopvang Toeslag (KOT) veranderd. De regels zijn strenger en de kwaliteitseisen aan oppas en Nanny zijn hoger geworden.
Hoeveel Kinderopvang Toeslag u ontvangt voor uw oppas/Nanny en wat uiteindelijk uw netto kosten (kosten minus KOT) zijn voor kinderopvang aan huis, is afhankelijk van het aantal kinderen, uw gezinsinkomen en het aantal uren dat wordt opgepast.

            
Regeling dienstverlening aan huis
Bent u particulier en huurt u iemand (Nanny, Oppas, zorgverlener of domestic weker) in voor dienstverlening aan huis voor maximaal 3 dagen per week? Dan valt de hulp onder de 'regeling dienstverlening aan huis . Deze regeling is in 2007 in het leven geroepen om de markt voor persoonlijke dienstverlening te stimuleren. Wanneer uw hulp onder deze regeling valt, is deze voor de Belastingdienst niet in loondienst. De huishoudster (m/v) kan zijn of haar diensten daarom goedkoper aanbieden.
Deze regeling houdt in dat u voor de Belastingdienst geen administratieve lasten hebt. U hoeft niet te laten weten wie er voor u werkt. En u hoeft ook geen loonheffingen in te houden en te betalen. U moet wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het gaat om  huishoudelijke werkzaamheden in en om het huis
  • U bent particulier (u hebt geen bedrijf) en degene die u inhuurt is ook particulier.
  • Degene die u inhuurt, werkt op niet meer dan 3 dagen per week bij u. Het aantal uren dat hij per dag werkt, is niet belangrijk. Werkt hij 1 uur per dag, dan geldt dat dus als 1 gewerkte dag.

De vrijstelling voor de loonheffingen betekent niet dat de dienstverlener geen inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en bijdrage Zvw hoeft te betalen. De dienstverlener moet hiervoor zijn inkomsten zelf aangeven in zijn aangifte inkomstenbelasting.

                                                                 

   

 
KLIK OM PROFIELEN VAN DE KANDIDATEN TE BEKIJKEN

kandidaat per direct

           
     
k