top
 
 
l
 handicape kid senior care senior care r
     
 

    

 

 

 

Aanvraag Persoons Gebonden Budget (PGB)

Inwonen Zorgverlener of Zorg Au pair
Dit is mogelijk wanneer u heeft gekozen voor Persoons Gebonden Budget (PGB). Op basis van een indicatie, die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt, wordt de hoogte van het budget bepaald. Met dit budget kunt u zelf uw zorg "inkopen" en dus zelfstandig uw zorgverleners inplannen en betalen .

Heeft u een Persoonsgebonden Budget (PGB), dan kunt u de inwonende zorgverlener in huren. Onze Buitenlandse zorgverleners werken voor een lager uurtarief dan Nederlandse zorgverleners. Met een inwonende buitenlandse zorgverlener kunt u meer zorguren inkopen van uw PGB.                                                                                                                 

Persoonsgebonden Budget aanvragen
Heeft u hulp aan huis nodig, neem dan contact op met het zorgloket in uw gemeente. Via dit zorgloket wordt beoordeeld of u volgens de gemeentelijke regels in aanmerking komt voor bijv. hulp bij het huishouden. In veel gevallen zal uw gemeente hiervoor het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) inschakelen. U komt in aanmerking voor een PGB wanneer er een indicatie is afgegeven door het CIZ.
Budgethouders kunnen een aanvraag indienen bij de Sociale Verzekering Bank (SVB) om de volledige loonadministratie uit handen te nemen

Inwonende Zorgverlener of Zorgaupair en invloed op uw uitkering
Onze zorgverleners zorg Au pair zijn altijd inwonend en moeten in het GBA worden ingeschreven. Indien u een bijstandsuitkering heeft, zal het in huis nemen van een inwonende zorgverlener of Zorg Au pair gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Indien u een UWV uitkering heeft, heeft dit geen gevolgen voor  uw uitkering. Het in huis nemen van een inwonende zorgverlener heeft ook gevolgen voor uw huurtoeslag, echter niet voor uw zorgtoeslag. Indien u alleenstaand bent, gaat u met het in huis nemen van een inwonende zorgverlener, meer gemeentebelasting betalen. Een inwonende zorgverlener mag niet worden gezien als partner. Indien u een WMO budget heeft, mag de gemeente u hierop niet bekorten. Bij geen enkele gemeente in Nederland wordt aangegeven in de gemeentelijke verordening of in een beleidsregel, dat de budgethouder gekort mag worden bij het in huis nemen van een inwonende .

   


KLIK OM PROFIELEN VAN DE KANDIDATEN TE BEKIJKEN


kandidaat per direct

 

vind ik leuksFacebook

           
     
k