top
 
 
l
handicape kid senior care senior care r
     
 

     

 

 

 

Inwonen Zorgverlener of Zorg Au pair

Waarom inwonen Zorgverlener of Zorg Au pair?
Onze zorgprogramma is bestemd voor gezinnen met gehandicapt kind(eren)en oudere mensen.  Door ziekte, ouderdom of handicap heeft u meer hulp aan huis en zorg nodig. Als u of uw kind het liefst thuis blijft wonen en de zorg aan huis wilt inhuren, kunt u kiezen uit thuiszorg of particuliere zorg. De hulp van de thuiszorg is gebonden aan strenge regels en de hulp is vaak niet genoeg. Een flexibele en goedkopere oplossing bieden onze inwonende zorgverleners of zorg Au pair uit het buitenland.   

De kosten voor particuliere thuiszorg laag, zeker in vergelijking met reguliere thuiszorgorganisaties waar 24-uurszorg minimaal € 10.000 per maand kost en dus onbereikbaar voor veel mensen met een beperkt PGB of eigen vermogen.

Wie is inwonen Zorgverlener of Zorg Au pair?
Inwonen zorgverlener of zorg Au pair is buitenlandse zorgverlener de meest geschikte huiszorg waarbij de
zorgverlener  in huis bij de zorgvrager woont.
Deze unieke inwonen huiszorg is gebaseerd op het verzorgen van de zorgvrager: persoonlijke verzorging, persoonlijke verpleging en persoonlijke begeleiding, behandeling, Re-integratie, Verblijf.
Daarnaast worden er lichte huishoudelijke werkzaamheden verricht, boodschappen en koken.
Onze inwonen zorgverleners worden geselecteerd op basis van ervaring, vaardigheden, opleiding, motivatie en persoonlijkheid.
Onze inwonende zorgverleners zijn gemotiveerd en flexibel,
komen speciaal voor  de zorgvrager naar Nederland.

Wie kan een zorgverlener zijn?
Onze zorgverleners hebben een opleiding en/of achtergrond in de gezondheidszorg voor ouderen en/of gehandicapten en zijn minimaal verzorgende of verpleegkundige. Zij zijn vanaf 25 jaar en ouder, niet roken, soms met rijbewijs.
Het buitenlandse verblijf van een zorgverlener moet minmaal 3  maanden zijn en maximaal 2 jaar.
Ons zorgverlener Krijgt salaris en inwoning en een eigen gemeubileerde kamer toegewezen.
Moet de mogelijkheid krijgen om een taalcursus te volgen.
Krijgt een maandelijkse salaris  op zijn of haar rekening gestort. De salaris van de zorgverlener hang af van de gewerkte uren en ervaring.

Taal van de Zorgverlene of Zorg Au pair
Ze spreken Engels en Duits en we willen ervoor gaan zorgen dat ze in de avonden Nederlands gaan leren. Hoewel sommige zorgvragers het wel goed vinden om Engels of Duits met ze te praten. Zij
komen uit EU landen (Tsjechje of Slowakije of uit Roemenië).

Taken Zorgverlener of Zorg Au pair
De verzorgende woont bij u in huis. Daarom is zij – buiten de vrije tijd altijd in uw omgeving aanwezig .Zij kan natuurlijk geen 24 uur per dag werken. Maar buiten de afgesproken werktijden is er wel iemand aanwezig als aanspreekpunt of hulp wanneer nodig.

Dat geeft zekerheid en rust en maakt daardoor vele omstandigheden en situaties lichter en makkelijker. Door de persoonlijke verzorging ontstaat er een vertrouwensband, welke in een verpleegtehuis niet mogelijk is, aangezien de verpleegster hier meerdere patiënten heeft. Hierdoor wordt ook nog eens extra onderstreept dat u afhankelijk bent. Ons concept “ 24 uur zorg aan huis” geeft u eigenwaarde waardoor de hulpbehoefte veel minder sterk ervaren wordt.

Het voordeel van een “ 24 uur zorg aan huis” is dat u veilig in uw eigen vertrouwde omgeving oud kunt worden en u het plezier in het leven kunt behouden.

Opruimen en lichte schoonmaak werkzaamheden (geen sanitair, grote vloeroppervlakten, ramen etc.)
Koken en boodschappen doen.
Wassen, strijken en vouwen.
Ontbijt, lunch, koffie of avondeten maken en serveren op bed of aan tafel.
Begeleiden naar douche of WC (tot de deur).
Voortbewegen van de rolstoel naar buiten en eventueel tijdens uitjes.
Voorlezen en gezelschap houden.


Maak direct afspraak

                                                                                               
Wilt u zorg aan huis inhuren?
Dit is mogelijk wanneer u heeft gekozen voor het Persoons Gebonden Budget (PGB). Op basis van een indicatie, die het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt, wordt de hoogte van het budget bepaald. Met dit budget kunt u zelf uw zorg "inkopen" en dus zelfstandig uw zorgverleners inplannen en betalen.

Heeft u een Persoonsgebonden Budget (PGB), dan kunt u de inwonende zorgverlener in loondienst nemen. Onze Buitenlandse zorgverleners werken voor een lager uurtarief dan Nederlandse zorgverleners. Met een inwonende buitenlandse zorgverlener kunt u meer zorguren inkopen van uw PGB.Inwonende Zorgverlener of Zorg Au pair en invloed op uw uitkering
Onze zorgverleners  of zorg Au pair zijn altijd inwonend en moeten in het GBA worden ingeschreven. Indien u een bijstandsuitkering heeft, zal het in huis nemen van een inwonende zorgverlener / domestic werker gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Indien u een UWV uitkering heeft, heeft dit geen gevolgen op uw uitkering. Het in huis nemen van een inwonende zorgverlener / domestic werker heeft ook gevolgen voor uw huurtoeslag, echter niet voor uw zorgtoeslag. Indien u alleenstaand bent, gaat u met het in huis nemen van een inwonende zorgverlener / domestic werker , meer gemeentebelasting betalen. Een inwonende zorgverlener / domestic werker mag niet worden gezien als partner. Indien u een WMO budget heeft, mag de gemeente u hierop niet bekorten. Bij geen enkele gemeente in Nederland wordt aangegeven in de gemeentelijke verordening of in een beleidsregel, dat de budgethouder gekort mag worden bij het in huis nemen van een inwonende .


Zorgverlener zorg Au pair in dienst, stabiele basis samenwerking
U kunt dit regelen bij een accountants- of administratiekantoor in Nederland. Echter u bent dan zelf werkgever, wat veel verplichtingen met zich mee brengt. Wilt u dit liever niet , dan kunt u een payrolling bureau in de arm nemen.

   

 
KLIK OM PROFIELEN VAN DE KANDIDATEN TE BEKIJKEN

kandidaat per direct

 

Facebookvind ik leuks

 

 

           
     
k