Veel gesteeld Vragen Nanny en Gastgezin

Veel gesteld vragen

Hieronder een overzicht van veel voorkomende vragen voor Babs Au pair Agency Au Pair programma. Staat er een vraag niet bij neem dan gerust telefonisch, per Skype of per email contact op met onze op. Wij kunnen je alles vertellen over de diverse mogelijkheden. 

Wat is de beste tijd om een Au pair in huis te nemen? 
U kunt het gehele jaar door een au pair in huis nemen. Veel gezinnen kiezen ervoor dit samen te laten gaan met de start van het nieuwe schooljaar. Ervaring vanuit Babs Au pair Agency Au Pair heeft inmiddels aangetoond dat dit niet geheel praktisch is. Het laten starten van een au pair ruim een maand voor aanvang van het nieuwe schooljaar betekent in de regel vaak dat het kind(eren) voldoende tijd hebben om te wennen aan hen “oudere zus”. Hebt u geen schoolgaande kinderen, kies dan een andere periode waardoor de beschikbaarheid op au pair profielen ruimer kan zijn.

Kan de Au pair met het gastgezin op vakantie naar het buitenland? 
Ja, dit is geen probleem voor zover de reis geschiedt binnen de tijdspanne van het verblijf van de au pair in Nederland of België. Alle onze Au pairs of Nanny’s zijn uit EU landen. Zij kunnen alle EU landen reizen zonder visa aanvragen. Voor vragen voor landen buiten EU landen, neemt dan gerust contact met ons op. 

Hoe lang duurt de zoektocht en de administratieve procedure vanaf zoektocht tot plaatsing van een Au pair gemiddeld? 
Ons Au pair  procedure duurt 31 dagen soms meer.
Binnen de genoemde dagen (31 dagen) Wordt intakegesprek, voeg daarbij toe het maken van een profielschets van zowel toekomstig gastgezin als au pair, Vervolgens gaan we op zoek naar geschikte kandidaten die overeenstemmen met uw verzoeken.
De kandidaten worden door ons en door onze contactpersonen van erkende partnerorganisaties in het land van herkomst van de Au pair nauwkeurig geselecteerd en gescreend.

Wie betaalt de reiskosten vanuit het land van herkomst van de au pair naar Nederland, Luxemburg of België? 
De kosten van het vliegticket komen ten laste van het gastgezin. Maar de meeste gevallen koopt de Au pair zelf de vlieg of bus ticket. En reis kosten worden door het gastgezin aan de Au pair terug betaald. Het is aan te raden hierover vroeg in de procedure een akkoord af te sluiten met de kandidaat au pair.
Want de vlieg of de bus zijn gevarieerd, die verschil per vlieg maatschappij. 
De vlieg of bus ticket is vanaf €80.

Hoeveel bedraagt het zakgeld van een au pair? 
Volgens het au pair verdrag van de Raad van Europa krijgt een au pair zakgeld en dus geen salaris. Door het Ministerie van Financiën in Nederland is een bedrag vastgesteld van 340,00 euro per maand dat als zakgeld aan de au pair kan worden betaald. Dit zakgeld is voor beide partijen vrijgesteld van belasting.
De basisvergoeding c.q. zakgeld voor een au pair van buiten de EU bedraagt in Nederland 300,00 euro per maand. Voor een au pair uit een EU- land bedraagt dit 340,00 euro. Voor België is een zakgeld van 450,00 euro respectievelijk 550,00 euro per maand van toepassing.

Wat zijn overige kosten?  
Au pair Verzekering Polis 550,00 euro per jaar.
Taal cursus in Nederland is max. 320 euro (eenmalige)
Telefoon of sim kaart in Nederland of België is 20 (eenmalige)
Taal cursus in België is vanaf 320 euro.

Wat kost een Au pair eigenlijke per maand?
Een Au pair is goedkoper dan u denkt. U hebt al een flexibele, betrouwbare Au pair bij u thuis vanaf ongeveer €445 per maand. Dit bedrag is inclusief alle kosten zoals zakgeld, vlieg of bus ticket, verzekeringskosten, taal cursus etc. Behalve kost inwoning en programmakosten.
In Nederland kost Au pair omgerekend per maand ongeveer €445 en au pair plus kost ongeveer €505 per maand.
In België kost een Au pair omgerekend per maand €655 en Au pair plus kost ongeveer €755 per maand. De reden dat de kosten per maand hoger zijn in België hebben te maken met het feit dat regering hoger zakgeld verplicht. U dient ook werk vergunning voor de Au pair aan te vragen (eenmalige bijdragen van €250).
Hierbij zijn alle kosten inbegrepen behalve kost en inwoning.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden? 
De betalingsvoorwaarden is binnen 8 dagen na dagtekening van de factuur. En zijn te betalen in 2 termijnen:

1e termijn bij acceptatie en contact met de kandidaat: 75% van de bemiddelingskosten

2e termijn betaling 8 dagen na aankomst van de kandidaat bij het gast gezin: 25% van de bemiddelingskosten

Wat zijn de garantie als de Au pair vervroeg vertrek?
Babs Au pair Agency geeft u de unieke garantie als uw allereerste Au pair ervaring mislukt, u krijgt een extra kans zonder bijkomende kosten een andere au pair bij u thuis te verwelkomen.

Mogen wij de au pair ook vragen om op te passen in de avonduren? 
Ja, een au pair mag maximaal 2 of 3  avonden per week worden gevraagd om op de kinderen te passen. Echter moeten deze avonden per week ook binnen de voor de wet geldende normering in het kader van culturele uitwisselingsprogramma’s van 30 uur vallen en mag de au pair op haar vrije dagen hiervoor niet worden ingezet.

Hebt u desondanks nog vragen? Neemt dan gerust contact met ons op voor verder toelichten.

Wat zeggen onze klanten over ons!

door family Homayer, Amsterdam

"Erg positief. Nadatik het familie aanvraag formulier had gestuurd, werd ik binnen 1 dag gebeld voor een interview bij mijn thuis (Een aangename verrassing). Ik heb meteen daarna de benodigde documenten gestuurd en voor een sneller afhandeling..... "

Share This