Wie is een Au Pair?

Au Pair in Nederland

Een Au pair is iemand tussen 18 en 31 jaar oud, die graag voor korte of langere tijd wil wonen en werken bij een gastgezin in een land naar keuze. De ideale mogelijkheid om een andere taal vloeiend te leren spreken en om te gaan met andere culturen waarbij de Au pair geen arbeid in de zin van de WAV (wet arbeid vreemdelingen) mag verrichten. De Au pair wordt voor de duur van het verblijf geaccepteerd als gezinslid. 

Het buitenlandse verblijf van de Au pair moet ten minste 3 maanden zijn en maximaal 1 jaar.

De Au pair in Nederland

  • Mag maximaal 30 uur per week met de verzorging van het kind (eren) bezig zijn en lichte huishoudelijke taken verrichten (6 uur per dag, max 8 uur/dag).
  •  Mag maximaal 2 keer per week gevraagd worden om ’s avonds op het kind (eren) te passen (de oppas uren zitten ook in 30 uur/week).
  • Krijgt kost en inwoning en een eigen gemeubileerde kamer toegewezen.
  • Moet de mogelijkheid krijgen om een taalcursus te volgen.
  • Krijgt een maandelijkse tegemoetkoming (zakgeld) op zijn of haar rekening gestort (Au pair €340)
  • Bij een verblijf van een jaar heeft de Au pair recht op 14 dagen doorbetaald verlof.

De Au pair verzekeringen 
De familie is verantwoordelijk voor het afsluiten van een ziektekosten- en reisverzekering voor de buitenlandse kandidaat. BabsAupairAgency  werkt samen met de Au pair verzekering bedrijf. Voor Au pairs biedt Au pair verzekering partner een speciaal pakket aan de Au pair en gastgezin,  en heeft een aantal handige voordelen die u niet via een gewone ziektekostenverzekering kunt regelen.
Voor buitenlandse Nanny is er de speciale basis zorgverzekering voor kandidate.
Met de au pair verzekering verzekert u uw au pair tegen: geneeskundige kosten, buitengewone kosten (zoals repatriëring en hotelkosten bij overplaatsing naar een ander gastgezin), wettelijke aansprakelijkheid, annuleringskosten, reisbagage en ongevallen.

Wat zeggen onze klanten over ons!

door family Homayer, Amsterdam

"Erg positief. Nadatik het familie aanvraag formulier had gestuurd, werd ik binnen 1 dag gebeld voor een interview bij mijn thuis (Een aangename verrassing). Ik heb meteen daarna de benodigde documenten gestuurd en voor een sneller afhandeling..... "

Share This